Fries blauw aardewerk

Uit Harlingen en dat is overal te zien. Natuurlijk in het pand van de Aardewerk & Tegelfabriek aan de Voorstraat 84. Daar ligt een enorme collectie tegels en sier-
aardewerk met tafereeltjes van spelende kinderen, vogels en ornamenten, maar ook zeilschepen op woeste zeeën, en alles wat er tussenin zit. Maak kennis met het productieproces, waaronder het (be)schil- deren. Dat gaat nog steeds zoals in 1600. Sindsdien uitgegroeid tot een geliefd ex- portproduct. Ook voor de restauratie van oude tegeltableaus. Zo bijzonder in al zijn facetten, dat er een bezoekerscentrum in het pand Voorstraat 84 wordt gerealiseerd.

Fries Blauw maakt alle dagen van het jaar onderdeel van Harlingen uit. In november extra in de schijnwerpers gezet in de Friese cultuurmaand.
Wat te denken van speciale rondleidingen door stadsgidsen, Instawalks, natuurwan- delingen door voormalig wingebied Hege- wiersterfjild en een kijkje in monumenten waar Fries Blauw in keukens en dergelijke is verwerkt. Het hele jaar door serveert een aantal Harlinger restaurants Tegels & Tapas op Fries Blauw.

Ontdek Fries Blauw!

Arrangement
FRIES BLAUW HARLINGEN

Ervaar het ambacht en bewonder aarde- werk en tegels. Breng een bezoek aan de oude Aardewerk- en Tegelfabriek, de Friese aardewerkzaal in het Hannemahuis en aan het expeditieschip De Witte Swaen bij de Willem Barentzswerf. Wandel ondertussen door de historische binnenstad. Bewonder de vele monumenten en geniet van al het moois en lekkers dat Harlingen biedt in bij- zondere winkeltjes en restaurants.

Arrangement
FRIES BLAUW
TEGELS EN TAPAS

Verzamel een tegeltableau en geniet van culinair lekkers. Geselecteerde restaurants serveren Tapas op een tegel van Fries Blauw. Negen tegels met herkenbare lokale
taferelen verzameld? In de oude Aardewerk- en Tegelfabriek worden de tegels bijeenge- bracht in een Harlinger tableau. Een bijzon- der, ambachtelijk product.

Arrangement
FRIES BLAUW ROUTE

Een stadswandeling langs markante loca- ties in de historische binnenstad inclusief een kijkje in monumenten waar Fries Blauw in keukens en kamers is verwerkt. Aan te vullen met een natuurwandeling door het voormalig wingebied Hegewiersterfjild en over de dijk aan Waddenzee Unesco Wereld- erfgoed.

Arrangement
FRIES BLAUW WORKSHOP
Maak je eigen Fries Blauw ambachtelijk product. Ga aan de slag met de Majoli- catechniek en maak 100% handgemaakt aardewerk: van klei tot tegel.

Arrangementen op maat.

Informeer naar de mogelijkheden. Informatie en boeken via VVV Harlingen T (0517) 430 207
E toerismeharlingen@hetnet.nl
I www.vvvharlingen.nl

Bij Delfts Blauw denkt iedereen meteen aan versierd aardewerk Fries Blauw is 100% handgemaakt aardewerk: uit Friesland!

Deel dit verhaal:

Gerelateerde berichten

De Greidhoeke, een onontdekt gebied
in het hart van Friesland!

In het groene midden van Friesland ligt de Greidhoeke. Je vindt hier weilanden met Friese koeien en de grutto in een van de verschillende natuurgebieden. De Greidhoeke is een waterrijke streek. Met specifieke terpdorpjes gelegen aan vaarten en sloten, die gebruikt werden voor de aan- en afvoer van melk.