Bolsward

De Elfstedentocht is natuurlijk een begrip in Friesland en ver daarbuiten. De Elfstedentocht op de fiets is dat ook. Jaarlijks ondernemen zo’n vijftienduizend fietsers op tweede pinksterdag deze tocht langs de Friese Elfsteden vanuit Startplaats Bolsward. Een goede start om de Greidhoeke te verkennen!

De oude binnenstad van Bolsward is prachtig om te zien! De grachtjes, het stadhuis. Hier kunt u lekker struinen langs de wir war aan bruggetjes en grachtenpanden. In Bolsward zijn ontzettend veel monumenten en historische gebouwen te vinden. De Broerekerk in de stad is zeker de moeite waard om te bekijken. Met een gezellig winkelhart en culinaire ontdekkingen op het gebied van Whiskey, Fries bier en Beerenburg komt u de dag wel door. De Culturele Hoofdstad Fontein bezoeken? Deze vindt u nabij de Broerekerk.

Bijkomen na een rondje fietsen of wandelen
Na een dag fietsen of wandelen is het goed vertoeven in één van de heerlijke theetuinen of en oerfriese Herberg. Hier sluit u tussen de lokale bevolking de dag af met een zalig maal in een gezellig restaurant.

It giet oan! Fietsen tussen Friese Elfsteden

Slingerende landweggetjes, boerenpaden dwars door het veld, of over de Slachtedijk met mooie vergezichten. Ontdek de Noordwesthoek van Friesland met de fiets of wandelend langs het knooppuntensysteem of op de dolle roes.

Deel dit verhaal:

Gerelateerde berichten

De Greidhoeke, een onontdekt gebied
in het hart van Friesland!

In het groene midden van Friesland ligt de Greidhoeke. Je vindt hier weilanden met Friese koeien en de grutto in een van de verschillende natuurgebieden. De Greidhoeke is een waterrijke streek. Met specifieke terpdorpjes gelegen aan vaarten en sloten, die gebruikt werden voor de aan- en afvoer van melk.